Thomas hylland eriksen

Petter Bae Brandtzæg: Chatboten som sjelesørger og hjertevenn

Petter Bae Brandtzæg: Chatboten som sjelesørger og hjertevenn

Forholdet mellom menneske og smartmobil blir stadig mer intimt, og mobilen er blitt en forlengelse av kroppen. Petter Bae Brantzæg har forsket på hvordan ungdom bruker Instagram og Snapchat, og har de siste årene studert forholdet til chatbots. Siden 2016 er de mest avanserte chatbotene blitt mer og mer menneskelige, takket være viktige gjennombrudd i kunstig intelligens. Siden Alexa og Google Home ble lansert for et par år siden, har 25 prosent av amerikanske husstander skaffet seg en slik dings, og norske tall er neppe mye lavere. Og de blir stadig lettere å snakke med om stadig flere ting. Det er i ferd med å bli vanskelig å høre forskjell på Apples Siri og Siri i nabohuset. Skyldes det i så fall at botene er blitt mer som deg og meg, eller at vi har begynt å etterligne dem?

Ida Aalen: Det er appene, ikke smarttelefonen, som er problemet.

Ida Aalen: Det er appene, ikke smarttelefonen, som er problemet.

Rich Ling: For the first time, we are all individually reachable any time and anywhere.

Rich Ling: For the first time, we are all individually reachable any time and anywhere.