Thomas hylland eriksen

Einar Flydal: Trådløse nettverk kan være dårlige nyheter for både menneskets og planetens helse.

Einar Flydal: Trådløse nettverk kan være dårlige nyheter for både menneskets og planetens helse.

Kan trådløse nettverk føre til helseplager? Mistanken om at det er en sammenheng mellom mobiltelefoner og hjernekreft, hodepine, utslett, diaré og andre plager, er like gammel som teknologien selv. Like sikkert som at noen advarer om slike bivirkninger, er det at de blir avvist som konspiratorisk vås på linje med chemtrails, Eurabia-fantasier og jødiske sammensvergelser. Einar Flydal, som har arbeidet i bransjen i mange år, er likevel ikke fremmed for tanken om at en andel av befolkningen rammes av helseproblemer som skyldes elektromagnetisk stråling. Han har nettopp oversatt Arthur Firstenbergs Den usynlige regnbuen, en bok om elektrisitet, trådløshet, elektromagnetisme og helse. Verken Firstenberg eller Flydal påstår at alle mennesker får helseproblemer, eller at alle økosystemer blir påvirket. Men sett at det gjelder ti-femten prosent? Ingen ville vel påstå at rasisme ikke er et problem der bare ti-femten prosent er svarte. All økonomisk og politisk fornuft tilsier at dette perspektivet bør latterliggjøres. Ikke desto mindre er det verdt å se nærmere på for alle som er over middels interessert i den informasjonsteknologiske metamorfosen vi befinner oss midt oppi.

Rich Ling: For the first time, we are all individually reachable any time and anywhere.

Rich Ling: For the first time, we are all individually reachable any time and anywhere.

Einar Flydal: Smarttelefonen er bare et ytre skall.

Einar Flydal: Smarttelefonen er bare et ytre skall.