Thomas hylland eriksen

Ståle Wig: Det skal gjøre litt vondt å skaffe seg kunnskap.

Ståle Wig: Det skal gjøre litt vondt å skaffe seg kunnskap.

Ståle Wig er Cuba-ekspert, forfatter og stipendiat, men han er også over middels interessert i grensen mellom det nyttige og det narkomane i vår omgang med smarttelefonen. For en tid siden leste han at fargene på telefonen stimulerer hjernen omtrent som sukker eller kokain, og stilte sin mobil på svart/hvitt. Han har også startet et prosjekt med studenter der de leser uavbrutt i flere timer i en bok, og er forbauset over at akademikere har et så bevisstløst forhold til redskapene de bruker i arbeidet, sammenlignet med for eksempel bønder, som vet nøyaktig hva en skurtresker og et vanningsanlegg er til. Wig forteller også om hva som skjer på Cuba nå, bare noen måneder etter at vanlige kubanere har fått enkel tilgang til internett.

Torgrim Eggen: Hvis vi skal ta inn alt, er vi helt fortapt.

Torgrim Eggen: Hvis vi skal ta inn alt, er vi helt fortapt.

Henrik Sinding-Larsen: Det vi legger utenfor oss selv, påvirker også det indre.

Henrik Sinding-Larsen: Det vi legger utenfor oss selv, påvirker også det indre.