Thomas hylland eriksen

Torgrim Eggen: Hvis vi skal ta inn alt, er vi helt fortapt.

Torgrim Eggen: Hvis vi skal ta inn alt, er vi helt fortapt.

Forfatteren og kommentatoren Torgrim Eggen var blant de første som skrev om internett, og allerede i 1996 skrev han, i “Internett for tvilere”, at det var lettere for ham å finne et dokument på nettet enn på hans eget skrivebord. Eggen ble opprinnelig tiltrukket av smarttelefonen fordi han lider av telefonskrekk. For ham er telefonen og tilliggende teknologier som iPad primært skriftlige medier. Eggen skriver for tiden en biografi om Axel Jensen. I fremtidsromanen Lul fra 1992 spår Jensen som ennå ikke hadde vært på nettet, spår at skriftkulturen var på vei ut. Men, sier Eggen, smarttelefonen er et perfekt medium for poesi. Samtidig opplever Eggen, som skriver store bøker, . I denne samtalen med Thomas snakker Eggen blant annet om mikrofilm, kommers og overvåkning, Evgenij Zamyatins visjonære fremtidsroman “Vi” og tv-serien “Black Mirror”, rydding, sortering og hva som skjer med omgangsformene i den politiske kulturen på Facebook.

Einar Flydal: Smarttelefonen er bare et ytre skall.

Einar Flydal: Smarttelefonen er bare et ytre skall.

Ståle Wig: Det skal gjøre litt vondt å skaffe seg kunnskap.

Ståle Wig: Det skal gjøre litt vondt å skaffe seg kunnskap.